Ventilationsrensning
Beskrivning

I alla fastigheter finns det någon form av ventilation som i allra högsta grad behöver vara i ett gott skick.

Sedan 2004 är det fastighetsägaren som har ansvaret för att kanalen hålls ren. Det finns alltså inget lagkrav på att rengöra sin ventilation i ett bostadshus.

 

Det är fastighetsägarens skyldighet att hålla koll på hur sin ventilationsanläggning ser ut och när den behöver göras ren.

Vi rekommenderar dock att detta görs med 3-6års intervall.

Dåligt luftflöde orsakas av partiklar och smuts som hindrar transporten av luften.

De gör att ventilationsfläktarna får arbeta mer för att få luften att cirkulera & på så sätt ökar fastighetens energiförbrukning. Smuts i luftkanalsystem kan också orsaka många olika hälsoproblem.

Hälsan påverkas i hög grad av luften, därför är det viktigt att hålla ventilationen i bra skick för att vi människor ska må bra inomhus, oavsett om det är hemma eller på jobbet.

 

Gällande ventilationen i köket beror de till viss del på hur ofta du rengör spisfläktens filter, så det är viktigt att hålla detta filter rent. 

När du använder spisen bildas avlagringar av partiklar och fett i din imkanal som vid en brand lätt kan antändas. Nästan hälften av alla husbränder startar i köket, därför är det viktigt med en välskött köksfläkt och tillhörande imkanal.

 

Glöm inte att ni även kan utnyttja ert ROT-avdrag när ni anlitar oss!

Uppge personnummer och fastighetsbeteckning vid beställning!

(OBS, gäller endast arbetskostnaden, ej materiel & resekostnader)

Boka din ventilationsrensning med oss!

Ni når oss på:

Telefon: 0523-32160

Epost: info@skorstensfejaren.com

Vi utför lagstadgad sotning och brandskyddskontroller för såväl privatpersoner som företag i Sotenäs, Lysekil och Munkedals kommun.
Vi utför även andra tjänster så som kajborensning, urfräsning av tjära, ventilationsarbeten & besiktningar. 

Våra tjänster